-
AkzoNobel haalt in Groningen het steenzout uit de grond als pekel. In Delfzijl staan fabrieken van AkzoNobel die het zout vervolgens uit de pekel halen. AkzoNobel is mede-organisator van de Zoutkristallengroeiwedstrijd.
-
De zoutkristallengroeiwedstrijd wordt mede georganiseerd door het Dagblad van het Noorden. In deze krant zul je regelmatig stukjes over de wedstrijd kunnen lezen.
-
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is mede organisator van de Zoutkristallengroeiwedstrijd. Bij de RUG werkt zout-expert Theo Jurriens, die het Zoutproject bedacht heeft.
-
-
Wil je nog veel meer weten over zout? Op Wikipedia vind je meer informatie over zout en zoutwinning.
-
De Carl von Ossietzky Universität in Oldenburg organiseert de Zoutkristallengroeiwedstrijd in Duitsland in samenwerking met de Landesbibliothek Oldenburg.
-
Het zoutmuseum Delden ligt in Twente. Hier werd in 1886 voor het eerst steenzout in Nederlandse bodem gevonden. In het museum ontdek je wat men vroeger met zout deed en waarom het nu nog steeds belangrijk voor ons is.
-
Dit is de website van de zoutmijn Wieliczka in Polen. Hier vind je leuke informatie over de zoutmijn en kun je zelfs een virtuele tour maken door de mijn. Ook vind je hier alle informatie als je de mijn wilt bezoeken. Let wel op, de website is in het engels.
-
Op deze wikipedia-pagina vind je informatie over logboeken.
-
Op deze site vind je alles over het kristalmuseum in Borculo. Het museum is zeker een bezoekje waard!
-
In dit fotoboek vind je foto's gemaakt in een Mexicaanse grot. Let ook op hoe groot de mensen zijn in de verhouding tot de kristallen!
-
Fotoboek met een aantal edelstenen. Kristallen komen ook in de natuur voor, bijvoorbeeld edelstenen als diamant.
-
-
Lijst van ongeveer 60 zoutmusea wereldwijd.
-
-
-
Planet Wissen, Sendung vom 27. Oktober 2010 Ohne Salz geht in unserem Körper nichts. Doch zu viel Salz kann auch schädlich für die Gesundheit sein. Warum beispielsweise Bluthochdruckpatienten mit Salz eher sparsam umgehen sollten, darüber berichtet der Mediziner Prof. Joachim Hoyer. Und: Gemeinsam mit dem Reisejournalisten und Fotografen Fred Lange begibt sich Planet Wissen auf eine Reise um die Welt – immer auf den Spuren des "weißen Goldes".